Windows 7 si Chrome - in topul preferintelor romanilor

Windows 7 si Chrome - in topul preferintelor romanilor

Primele rezultate ale studiului GemiusPrism arata ca Windows 7 este cel mai popular sistem de operare in randul romanilor, si ca browser-ul preferat de majoritatea dintre noi fiind Google Chrome.

Studiul este realizat de Gemius, si include clasamente ale browserelor, motoarelor de cautare, sistemelor de operare, dispozitivelor mobile, precum si preferintele utilizatorilor de internet in ceea ce priveste parametrii tehnici ai dispozitivelor folosite pentru navigarea pe internet (rezolutia ecranului, profunzimea culorii sau versiunile de Flash). 

Windows XP isi pierde din popularitate in fata Windows 7. In luna septembrie, peste 54% dintre afisarile de pagina au fost realizate prin Windows 7, pe cand doar 33.76% din afisari se mai fac prin intermediul Windows XP. Conform gemiusRanking, Windows 8 castiga din ce in ce mai mult teren, insa cresterea este destul de lenta. In Septembrie 2013, doar 3,83% dintre afisarile de pagina se faceau prin intermediul Windows 8.

Topul celor mai populare browsere de internet este condus de Chrome (47% din afisarile de pagina), urmat de Mozilla Firefox (28%) si Internet Explorer (14,5%).

Apple este cel mai popular producator de dispozitive mobile- peste 46% din afisarile de pagina sunt generate de dispozitive Apple. Pe locul doi se situeaza Samsung cu 32,6% din afisarile de pagina, iar pe locul trei Nokia cu 6,5% .

Cea mai populara versiune de Flash Player folosita de utilizatorii de internet din Romania in luna Septembrie 2013, a fost versiunea 11, utilizata in proportie de 90,7 %.

 

Proiectul gemiusRanking este o colectie de 21 de site-uri care prezinta date bazate pe masurarea traficului site-urilor din Romania, Belarus, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Danemarca, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Polona, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia, Ucraina si regiunea MENA.

Ultimele campanii finalizate

Maior Cafe & Bar

Maior Cafe & Bar

Maior Cafe & Bar este un local nou situat in zona Sos. Stefan cel Mare si ofera un meniu diversificat de bauturi, combinat cu spectacole de...
LAV Make-up

LAV Make-up

LAV Make-up este un proaspat make-up artist, ce a indraznit intr-un final sa isi dezvolte pasiunea pentru machiaj si sa "infrumusete" femeile...

Ce trebuie sa faceti?

Pasul 1

Ne contactati si analizam impreuna situatia actuala

Pasul 2

Stabilim strategia in raport cu obiectivele companiei si actionam

Pasul 3

Monitorizam, analizam si concluzionam

Apelati cu incredere la serviciile de marketing externalizate si compania dvs va capata valoare pe piata in care activeaza.